Mūsu, Zaubes savvaļas kulinārā festivāla, stāsts aizsākās toreiz, kad vēl mednieku un makšķernieku klubs “Zaube” rīkoja “Zaubes ezera svētkus”. Piecus gadus pēc kārtas kolektīvs Lejas ezera krastos pulcēja makšķerēšanas un medību entuziastus un viņu atbalstītājus, vietējos zaubēniešus un tālākus viesus no malu malām. Jau toreiz uz ugusnkura tika vārīta zivju zupa, uz iesma cepts meža cūkas cepetis un kūpinātas zivis, bet kājām un sirdij griezties deju solī lika mūziķu grupa – runā, ka gaisma virs ezera krastiem ataususi nemaz tumsu nesagaisījusi.

Pēc tam, kad “Zaubes ezera svētki” bija krāšņi sagaidījuši savu jau 5 gadu jubileju, par loģisku stāsta turpinājumu izvērtās Amatas novada pašvaldības iesaistīšanās, lai svētkus padarītu vēl garšām, cilvēkiem un aktivitātēm bagātākus. 

Izveidojusies sadarbība sevi pierādīja, jau pirmajā gadā pulcējot vairāk kā 1000 apmeklētāju. Tradicionālajām mednieku un makšķernieku veltēm piepulcējās arvien citas dabas veltes, aktivitātes, konkursi un neskaitāmi daudz cita, kas festivālā apmeklētājiem – kārumniekiem un garšu buadītājiem – gadu no gada ir licis atgriezties Zaubē.

Zaubes savvaļas kulinārais festivāls šogad jau 4. gadu pēc kārtas Zaubes ezeru krastos pulcēs garšu baudītājus no malu malām, lai turpinātu tradīcijas un ieviestu jaunas, baudītu garšas, sajūtas un svētkus.

Satiksimies Zaubē! Atkal un atkal. 

 

Iegādāties biļetes