Piedzīvo garšas, stāstus un emocijas Zaubē!

20.maijā 2019

Jau ceturto gadu pēc kārtas Amatas novads aicina savvaļas garšu  baudītājus satikties Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā. Šī gada 13.jūlijā Amatas novada Zaubes pagasta Augšezera un Lejasezera krasti un Muižas parks visas dienas garumā pārtaps garšu ceļojumā, kurā ikviens varēs atrast sev tīkamāko garšu, meistarklasi, aktivitāti un piedzīvojumu.  

Festivāla apmeklētājus sagaidīs paaudžu paaudzēs mantotas, kā arī nekad agrāk nepiedzīvotas garšas. Festivāla ēdienkartē būs mednieku un makšķernieku kluba “Zaube” meža un ezera veltes, lekcijas, alus meistaru “KUPLA” piedāvājums, gaļas un mērcīšu gatavošana, kā arī veģetārā virtuve. Meža atmosfērā aicinās iejusties “Dabas ugunskura meistarklase” ar pazīstamo pavāru Ingmāru Ladigu. Savu īpašo garšu piedāvās arī vegānā kafejnīca “Gardā pupa” – būs augu kokteiļi un interesantas uzkodas.  

Jau par tradīciju kļuvušo sacensību par labākās lauku tortes titulu vadīs Amatciema Jonathan Restaurant šefpavāre un daudz balvu iguvusī toršu meistare Ina Poliščenko.

Savukārt kartupeļu mizošanas, rīvēšanas sacīkstēm, kurās piedalīties var ikviens, šogad piepulcēsies arī cīņa par gardāko brūkleņu ievārījumu (pietaupiet burciņu savējā!).

Par festivāla noskaņu rūpēsies blūza/folka grupa “Rahu The Fool.

Visas dienas garumā noritēs starptautisks pavāru konkurss. Konkursa žūrijā būs tādi sabiedrībā pazīstami šefpavāri kā Ingmārs Ladigs un Dzintars Kristovskis no Zaubes pagasta “Annas Hotel”  restorāna “Kannas”.

Neizpaliekošs būs arī Garšu tirgus un vietējo ražojumu stendi, bet iepriekš nebijis jaunums būs speciāli festivālam izveidots alus. Savukārt, Latvijas dabas muzejs pārsteigs ar aktivitātēm un pat mini sēņu izstādi, bet “Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centrs” pie makšķerēm pulcēs gan lielus, gan mazus.

Dienas izskaņā smelsimies gudrības un pieredzi mūsu īpašo viesu lekcijās, kā arī Roberto Meloni aicinās uz pavāršovu “La Dolce Vita”, ko no TV ekrāniem pārnesīs uz savvaļas skatuvi. Dienas noslēgumā, sekojot labākajām tradīcijām, balle līdz pirmajiem rīta gaiļiem kopā ar grupu “Stradivari”.

Biļetes tirdzniecībā no 15. maija www.bilesuserviss.lv.

Vairāk informācijas www.wildfoodfest.lv

Uz satikšanos savvaļas garšās!

Sīkāka informācija:

Indra Paseka

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla koordinatore

e-pasts: indra.paseka@gmail.com

tālr.: +371 28339843

Tev varētu arī interēsēt:

Lieliskā atmosfērā, bagātīgām garšām aizvadīts Zaubes savvaļas kulinārais festivāls 2019!

19.jūlijā 2019
Šī gada 13. jūlijā pulcējāmies Zaubes ezera krastos, kas bija pārtapuši savvaļas garšu piedzīvojumā. Festivāla programma bija garšām un emocijām bagāta, liekot gavilēt garšu kārpiņām, jūtot līdzi sacensību un konkursu dalībniekiem, iesaistoties dažādās aktivitātēs brīvā dabā. Šogad festivāls pulcēja vairāk kā 5000 apmeklētājus. Kā norāda festivāla organizatore Eva Koljera: “Festivāls ir par cieņpilnu attieksmi pret …

Noslēgusies pieteikšanās konkursam “Dansukker Labākā lauku torte 2019”

03.jūlijā 2019
Pateicamies par ļoti lielo interesi konkursā “Dansukker Labākā lauku torte 2019” un informējam, ka pieteikšanās noslēgusies, jo ir sasniegts maksimālais dalībnieku skaits. Paldies visiem, kuri pieteikušies. Par pasākuma niansēm ar katru dalībnieku sazināsimies personīgi. Uz tikšanos pasākumā!

TIEK PAGARINĀTA PIETEIKŠANĀS KONKURSAM “DANSUKKER LABĀKĀ LAUKU TORTE”

01.jūlijā 2019
Šī gada 13. jūlijā Zaubes savvaļas kulinārais festivāls tradicionāli pulcēs labākās lauku toršu cepējas no malu malām. Konkursā “Dansukker labākā lauku torte” pieteikt savu dalību var ikviens, kas prot cept īstas lauku tortes. Vienalga vai esat profesionālis vai darāt to savam un draugu priekam.  Konkursa “Dansukker labākā lauku torte” mērķis ir popularizēt lauku toršu cepšanas …

GATAVO DABĀ KOPĀ AR INGMĀRU LADIGU

01.jūlijā 2019
Lai izgaršotu īstu dabas garšu, festivāla laikā aicināsim gatavot uz dzīvas uguns kopā ar šefpavāru Ingmāru Ladigu. Ingmārs Ladigs iratpazīstams pavārs un raidījuma “Ēdiena daba” vadītājs, kā arī Latvijas garšas meistara titula ieguvējs.  Kopā notiks 4 dažādu ēdienu gatavošanas meistarklases, kur katrā no tām būs iespēja piedalīties ierobežotam dalībnieku skaitam / līdz 15 personām/. Pēc meistarklases …

Pavāru sacensības

18.jūnijā 2019
Aicinām pieteikties pavārus Pavāru sacensībām gan no tuvākiem, gan tālākiem Latvijas un kaimiņvalstu nostūriem. Komandā drīkst būt ne vairāk kā 4(četri) dalībnieki. Dalībniekiem nav obligāti jābūt profesionāļiem, bet tādiem, kuriem ēst gatavošana dara prieku, tas izdodas un ir izpratne par produktu tehnoloģisko pagatavošanu.

Izsludināta pieteikšanās konkursam “Dansukker Labākā lauku torte”

07.jūnijā 2019
Šī gada13. jūlijā Zaubes savvaļas kulinārā festivāla ietvaros jau tradicionāli norisināsies konkurss “Dansukker Labākā lauku torte”, kurā pieteikt savu dalību var ikviena lauku toršu cepēja. 
Iegādāties biļetes