Par festivālu

Vasaras viducī, kad pļavas un upes, meži  un ezeri  pilni tik daudz kā garšīga, aicinām nobaudīt šīs vasaras dabas veltes Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā. Festivāls šogad notiks otro reizi, 8. jūlijā. Vieta paliek nemainīga Augšezera un Lejas ezera krastā Zaubē, Amatas novadā.

Ēdiena baudītājus priecēs vairākas tematiskās  degustāciju teltis. Ar ēdiena pagatavošanas prasmēm un savvaļas produktu izmantošanu pārtikā dalīsies gan profesionāli pavāri, gan vietējie mednieki, saimnieces, mājražotāji – notiks SAVVAĻAS GARŠAS ēdienu gatavošanas demonstrējumi, kā arī konkurss, kurā tiks izcīnīts “Labākās lauku tortes” tituls. Darbosies “Zaļais tirdziņš”.

Tāpat kā iepriekš notiks dažādas radošās darbnīcas, spēles, izklaides lieliem un maziem. Pasākuma noslēgumā – zaļumballe (lietus gadījumā – telpās).

Festivāla ideja tiks atspoguļotas četrās tematiskajās teltīs:

Mežs

  • Gastronomijas brīnumi no medījuma gaļas (aukstās uzkodas no dāžadiem zvēriem, griezīsies vesels meža cūķis uz iesma, steiks cepts uz akmeņiem, īsta mednieku zupa u.c.);
  • Garšas kārpiņas priecējošie dažādu nepierasto ogu, augļu ievārījumi;
  • Savvaļas sēņu dažādība;
  • Priežu čiekuru sīrupa labās īpašības

Ūdeņi

  • Kūpinātas zivis no no vietējo ezera ūdeņiem (kūpinātas un visādi citādi pagatavotas);
  • Dažādu avotu ūdeņu degustācijas un garšas novērtēšāna

Pļava

  • Eko siera siešana (brīvā dabā audzētu mājlopu daudzināšana);
  • Savvaļā vāktas garšvielas – viss kas nepieciešams ikvienai saimniecei;
  • Medus, kas nācis ne tikai no bitēm, bet arī no pienenēm.
  • Balandas radinieces – kvinojas pankūkas ar Zaubes pļavās vāktu tēju

Dabas dzērieni

  • Īstens mājas alus miestiņš un kvass (gatavots no vaivariņiem, pelašķiem, vīgrieznēm u.c.)
  •  Stiprie alkoholiskie uzlējumi no dažādām ogām;
  • Vīnu pasaule no ogām un ziediem;
  • Bērzu sulas dzērieni – īpašs spirdzinājums karstā vasaras dienā;
  • Ozola spēka deva ozolzīļu kafijā;

Šogad Rīgas-Gaujas reģions kļūs par Eiropas gastronomijas reģions, “Zaubes savvaļas kulinārais festivāls” ir iekļauts šī projekta pasākumu kalendārā.
Festivāla patrons ir “Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants.

Pasākuma programma:Programma_web

capture