Savvaļas ēdienu degustācija

Festivāla aizsākumi meklējami mednieku un makšķernieku kluba “Zaube” organizētajos “Zaubes ezera svētkos”, kas 2015 nosvinēja 5 gadu jubileju. Ik gadu, jūlija vidū, zaubēniešus un pagasta viesu vēderus klubs priecēja ar visu gadu gādātiem savvaļas gardumiem, kā arī dienas aktivitātes un balle vienmēr ir tikusi atzinīgi novērtēta.

Šogad, pateicoties Amatas novada pašvaldības atbalstam, svētki ir ieguvuši ievērojami lielākus apmērus un kļuvuši par ZAUBES SAVVAĻAS KULINĀRO FESTIVĀLU, pulcējot Zaubē DABAS GARŠAS un gastronomijas entuziastus, tomēr savvaļas ēdienu degustācija ir arvien palikusi kā nemainīga šī pasākuma sastāvdaļa.

Šogad Zaubes makšķernieki un mednieki galdā cels uz iesma ceptu mežacūku, kūpinātas zivis, meža gaļas zupu un citus gardumus. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja arī vērot ēdienu gatavošanas procesu.