Savvaļas sirds salāti

Lai pagatavotu savvaļas sirds salātus, būs nepieciešams:

  • Medījuma sirds (der meža cūkas, aļņa, brieža vai stirnu āža sirds);
  • Svaigs gurķis;
  • Marinēti šampinjoni;
  • Sīpols;
  • Ķiploks;
  • Sinepju graudi;
  • Pētersīļa sakne;
  • Kadiķogas;
  • Lauru lapa;
  • Sāls, melnie pipari;
  • “Santa Maria” garšviela “Piedeva salātiem”;
  • Krējums;
  • Majonēze;
  • Sāļie groziņi vai volovāni;

Pagatavošana:

  1. Medījuma – meža cūkas, aļņa, brieža vai stirnu āža pēc izvēles – sirdi novāra garšvielās ar sīpolu, ķiploku, kadiķogām, lauru lapu, pētersīļa sakni, pipariem un sinepju graudiem. Beigās pievieno sāli.
  2. Atdzesētu gaļu sagriež plānos gabaliņos. Plānos gabaliņos sagriež svaigu gurķi.
  3. Plānos gabaliņos sagriež marinētus šampinjonus.
  4. Visus sagriezos produktus samaisa ar majonēzes un krējuma mērci, kam pievienota “Santa Maria” garšviela “Piedeva salātiem”;
  5. Salātus var pildīt sāļajos groziņos, volovānos u.c. salātus var ēst arī bez piedevām.

Lai labi garšo!