Uzsākta biļešu tirdzniecība uz Lejasezera garšas svētku mielastu

Šogad Zaubes savvaļas kulinārā festivāla ietvaros vēl nebijis pasākums – LEJASEZERA GARŠAS SVĒTKI, jeb vakara mielasts deviņās kārtās.

Te savu meistarību kopīgi demonstrēs izcili Amatas novada pavāri, mājražotāji, mednieki un makšķernieki. Šeit  mīlestība pret dabu un paaudžu paaudzēs mantotās kulinārās prasmes savīsies ar augsti profesionālu pavāru radītajām garšām. 

Ikviens no deviņiem ēdieniem būs pagatavots no produktiem, kas auguši un iegūti Zaubes tuvumā. Mielastā baudīsiet  bagātīgas dažādu medījumu uzkodas un savvaļas produktu zupas, foreli, kas augusi Amatas upes ūdeņos, nedaudz eksotiskos salātus no kvinojas, kas no Andu kalniem nonākusi Skujenes pusē, lauku viesnīcas “Kārļamuiža” īpašo desertu un vietējās toršu meistares knapkūciņas, kuru sastāvdaļas atsauks atmiņā bērnības garšu. Galveno ēdienu – brieža cepeti, kas lēni tapināts trīs dienas, gatavos viens no Latvijas izcilākajiem pavāriem Dzintars Kristovskis.  Būs gan mājas alus, gan  stiprāka alternatīva ar savvaļas garšām.

Sirsnīgi personiskas šīs vakariņas padarīs tikšanās ar katras mielasta kārtas gatavotājiem un viņu stāsti par  izmantotajām receptēm, redzējumu par produktu dabīgumu, garšu niansēm un viņu personīgo harmoniju ar dabu. Īpaši dzirkstošu svētku noskaņu radīs “Jonathan Restaurant” Inas Poliščenko un Jāņa Viļumova sarūpētais pārsteigums.

Mielastam izvēlētā vieta ir iedvesmojoša un simboliska – ozolu pavēnī, zem viena no desmit Latvijas dižākajiem ozoliem – aptuveni 350 gadus senā un apkārtmērā vairāk nekā 8 metrus raženā Zaubes dižozola.

Mielastu tradīciju aizsāka Zaubes vietējais mednieku un makšķernieku klubs, kas rīkoja ezeru svētkus sev un iedzīvotājiem, lai kopā priecātos un atcerētos, ka no dabas jāņem saprātīgi, reizē atdarot dabai ar rūpēm un gādību. Arī šajās vakariņās, kas izaugušas no vietējām tradīcijām,  svinēsim dabas burvību visās tās izpausmēs vienlaikus  parūpējoties arī par paliekošām vērtībām mūsu apkārtnē.

Tiekamies Zaubē 14.jūlijā!

Vietu skaits – ierobežots un biļetes pieejamas tikai iepriekš pārdošanā www.bezrindas.lv un www.bilesuserviss.lv. Līdz 8.jūlijam: 50.00 EUR, vēlāk – līdz 10.jūlijam: 70.00 EUR. Cenā iekļauta arī ieeja festivāla maksas zonā un zaļumballē.

Nākot uz vakariņām Jūs atbalstīsiet vietējo iniciatīvu – dižkoku un parka sakārtošanu, jo 30% no ieņēmumiem tiks novirzīti šim mērķim.

Bērniem līdz 12 gadiem ieeja ir bez maksas ar sistēmā nopirktu biļeti, lai būtu iespējams paredzēt vietu pie galda. Sākot no 12 gadiem, ir jāiegādājās biļete par pilnu cenu.

Mielasta sākums pulksten 19:00, ierašanās no 18:40-19:00.

Vakariņas notiks zem jumta, lai laika apstākļi nebaida.

*Apmeklētājiem jāņem vērā, ka mielastā mājdzīvnieki ielaisti netiks.