Zaubes savvaļas receptes

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla aizsākumi meklējami jau vairāk nekā pirms pieciem gadiem, kad vietējais Zaubes mednieku un makšķernieku kolektīvs, demonstrējot savās ģimenēs mantotās prasmes medījumu un zivju pagatavošanā, organizēja svētkus sev, vietējiem iedzīvotājiem un viesiem. No šiem svētkiem sadarbībā ar kustības DABAS GARŠAS iniciatoru un “Restorāna 3” šefpavāru Ēriku Dreibantu un Amatas novada pašvaldību izauga festivāls. Tagad tas ir kļuvis par ikgadēju tradīciju.

Lai akcentētu mūsu dabas bagātības un no paaudzes paaudzē glabātās kulinārās tradīcijas, festivālā darbojas tematiskās zonas – “Mežs”, “Ūdeņi”, “Pļava”, “Dzērieni”. Uz iesma griežas vesela meža cūka, katlā burbuļo īsta mednieku zupa, cepas buka šašliks, galdā tiek liktas aukstās uzkodas no dažādiem medījumiem. No kūpinātavām celtas ezera zivis, siets siers no bioloģiska piena, dots izgaršot un stāstīts, kā izmantot pļavu un mežu augus. 

Šeit apkopotas dažas receptes no ēdieniem, ko var nogaršot festivāla degustācijās.

Lai labi garšo, un brauciet iedvesmoties uz Zaubes savvaļas kulināro festivālu!