Zaubes zivju zupa

Lai pagatavotu Zaubes zivju zupu, būs nepieciešams:

  • Ezera zivis no loma;
  • Burkāni;
  • Kartupeļi;
  • Sīpols;
  • Ķiploks;
  • Pētersīļa sakne;
  • Lauru lapa;
  • Melnie piparu graudi;
  • Sāls;
  • Zaļumi – dilles, pētersīļu lapas, lociņi;
  • Nedaudz degvīna;
  • Gruzdoša ugunskura pagale;
  • Marles gabals
  • Liels katlas vārīšanai uz uguns.

Pagatavošana:

  1. Zivīm nokasa zvīņas (tās var vispirms noplaucēt ar verdošu ūdeni vai tīrīt zem ūdens, lai zvīņas nesprikstētu uz visām pusēm), izņem iekšas, žaunas
  2. Zivis ietin marlē vai auduma maisiņā, lai buljonā nebūtu asaku. lielās zivis ( līdakas, vimbas un citas) liek atsevišķi, mazās ( asarīši, raudas) atsevišķi. Pievieno nemizotu sīpolu, nomizotu ķiploku, pētersīļa sakni, lauru lapu, sāli, melnos piparus, gabaliņos sagrieztu burkānu. Vāra buljonu.
  3. Kad lielās zivis ir gatavas, arī buljons ir kārtībā. No bulkona izmakšķerē visu ārā, izņemot sīkos sagrieztos burkānus.
  4. Buljonam pievieno nomizotus un sagrieztus kartupeļus, un turpina vārīt. Izlupina lielās zivis. Zivs gaļu pievieno buljonam.
  5. Kad kartupeļi gatavi, zupā uz brīdi iemērc gruzdošu malkas pagali un pēc tam pielej nedaudz degvīna.
  6. Iekaisa sasmalcinātus zaļumus, un zupa gatava.