Baklažāni un zaļās pupiņas ceptas ugunskurā ar meža ogu sojas mērci

Ēdieni

10 personām vajadzēs:

  1. Zilā pelējuma siers
  2. Ingvers
  3. Citronzāle
  4. Svaigi zaļumi
  5. Baklažāni 2.500 kg
  6. Zaļās pupiņas jeb zirnīši 1.000 kg

Meža ogu sojas mērcei:

Meža ogas 400 gr

Lociņi 30 gr

Ķiploki 20 gr

Sojas mērce 165 ml

Ķiršu alus 165 ml

Cukurs brūnais 50 gr

Etiķis baltvīna 30 ml

Svaigs ingvers 20 gr

Citronu sula 50 gr

Baklažānu un pupiņu marinādei:

Augu eļļa 110 gr

Citronzāle 30 gr

Garšvielas (sāls, pipari)          

Ingvers 20 gr

Sīpollociņi 20 gr

Ķiploki 15 gr

Čillī pipari 1 gab.

Zilā pelējuma siers 250 gr

Svaigi lauku zaļumi 100 gr

Sagatavošana: Baklažānus sagriež un kopā ar pupiņām nomērcē ūdenī ar sāli, sagatavo marinādi (baklažānu un pupiņu marināde), apsmērē baklažānus un pupiņas atstāj uz laiku ievilkties, cep grilā līdz gatavi. Sagatavo no sastāvdaļām meža ogu sojas mērci, pasniedz ar baklažāniem, pupiņām, drupinātu zilā pelējuma sieru  un svaigiem zaļumiem, dekorē ar pļavas ziediem.

Tev varētu arī interēsēt:

Vīnogu lapu buņģis ar jēra cepeti un oglēs cepti kabači ar piparmētru pesto

13.augustā 2019
 Piparmētru pesto: Ķirbju sēklas 150 gr. Pētersīļi 30 gr. Dilles 15 gr. Estragons 10 gr. Piparmētra 30 gr. Gatavināts siers 150 gr. Olīveļļa 150 ml. Ķiploki 10 gr. Čillī  1 gr. Sāls 2 gr. Citrons + citrona miziņa 1 gab. Kabači 600 gr. Vīnogu lapas  250 gr. Ķiploki jaunie 450 gr. Olīveļļa 50 ml. Gailenes …

Lauku vistas zupa ar ugunskurā ceptiem kartupeļiem un jāņogām

13.augustā 2019
Marināde jāņogām: Cukurs 100 gr; Baltvīna etiķis 100 gr; Ūdens 100 gr; Kanēlis 1 standziņas; Maize cepšanai 10 gab.   Sagatavošana: Vistu atkaulo, samarinē ar garšvielām, liek grilā cepties. No atlikušajiem kauliem savāra stipru buljonu. Lielos kartupeļus liek cepties ugunskurā, līdz gatavi un mīksti, saspaida ar koka spiedi, līdz veidojas viendabīga masa. Katlā liek sviestu, …

Baklažāni un zaļās pupiņas ceptas ugunskurā ar meža ogu sojas mērci

13.augustā 2019
Meža ogu sojas mērcei: Meža ogas 400 gr Lociņi 30 gr Ķiploki 20 gr Sojas mērce 165 ml Ķiršu alus 165 ml Cukurs brūnais 50 gr Etiķis baltvīna 30 ml Svaigs ingvers 20 gr Citronu sula 50 gr Baklažānu un pupiņu marinādei: Augu eļļa 110 gr Citronzāle 30 gr Garšvielas (sāls, pipari)           Ingvers 20 …

Mežonīgās melleņu klimpas

29.maijā 2019
Pagatavošana: Pagatavo klimpas. Bļodiņā ber miltus, sāli, pievieno olu, pa daļām pielej pienu, līdz izveidojas diezgan bieza, staipīga mīkla. Ja vēlas, var pievienot cukuru un vaniļas cukuru, kā arī biezpienu un/vai mannas putraimus, tad klimpām būs izdenāka un graudaināka struktūra. Pagatavo melleņu zupu. Otrā katliņā uzvāra ūdeni, pieber mellenes, balto cukuru un vāra, līdz ogas …

Brūkleņu ievārījums

29.maijā 2019
Pagatavošana: Ābolus nomizo, iztīra serdes, sagriež šķēlītēs. Katlā lej nedaudz ūdens, ieber brūklenes, daļu ābolu vai bumbieru un garšvielas. Uz lēnas uguns vāra, līdz ogas izšķīdušas, bet āboli vai bumbieri ir mīksti. Pievieno atlikušās augļu šķēlītes vai plūmes, ievārī­juma cukuru, pavāra vēl 5 minūtes, bet pieskata, lai pēdējie pievienotie augļi neizšķīstu, tad ievārījumam būs interesantāka …

Gaisīgā “Pavlova” ar meža zemenēm

29.maijā 2019
Pagatavošana: Pagatavo bezē. Ieslēdz cepeškrāsni uz 160°C temperatūru. Tīrā, sausā bļodā kuļ olu baltumus ar sāli, līdz tie ir putaini un tik stingri, ka neslīd laukā no otrādi apgriezta trauka. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, kas sajaukts ar cieti, un citronu sulu. Visu sakuļ stingrās putās. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Pannas vidū uzliek šķīvi un apvelk …
Iegādāties biļetes