Gaisīgā “Pavlova” ar meža zemenēm

Ēdieni

Sastāvdaļas:

  1. Bezē pamatnei: 200 g “Dansukker” pūdercukura;
  2. 4 olu baltumi;
  3. Šķipsna sāls;
  4. 1 tējkarote citronusulas;
  5. 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes (var nelikt);
  6. Nedaudz sviesta pamatnes ietaukošanai.
  7. Krēma pildījumam: 250 ml saldā krējuma (35%);
  8. 100 g maskarpones siera (var nelikt, bet tad krējumu ņem vairāk);
  9. 4 ēdamkarotes “Dansukker" baltā cukura;
  10. 1 ēdamkarote "Dansukker" vaniļas cukura.
  11. Rotāšanai: 0,5 kg meža zemeņu vai citu ogu;
  12. Piparmētru vai bazilika lapiņas;
  13. Nedaudz "Dansukker" pūdercukura pārkaisīšanai.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo bezē. Ieslēdz cepeškrāsni uz 160°C temperatūru. Tīrā, sausā bļodā kuļ olu baltumus ar sāli, līdz tie ir putaini un tik stingri, ka neslīd laukā no otrādi apgriezta trauka. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, kas sajaukts ar cieti, un citronu sulu. Visu sakuļ stingrās putās.
  2. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Pannas vidū uzliek šķīvi un apvelk apkārt līniju, lai būtu vieglāk veidot kūkas formu. Papīru apgriež ar zīmējumu uz leju. Apli ieziež ar sviestu.
  3. Masu kārto aplī, nolīdzina. No malas apakšas ar lāpstiņu velk uz augšu tā, lai kūkai izveidotos trapeces forma ar mazliet padziļinātu vidusdaļu krēmam.
  4. Liek bezē cepties sakarsētajā cepeškrāsnī, tūlīt pazemina temperatūru līdz 110°C un cep 1 stundu. Uzmana, lai kūka nepaliek brūna – ja nepieciešams, temperatūru krāsnī paregulē zemāku. Cepšanas laikā plīts durvis var nedaudz pavērt. Gatavai kūkai jābūt mazliet zeltainai, kraukšķīgai no ārpuses, iekšpusē – mīkstai, līdzīgai putna pienam. Gatavo kūku atstāj plītī, līdz tā ir pilnībā atdzisusi. Dziestot virskārta var nedaudz saplaisāt.
  5. Pagatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu stingrās pu­ tās. Kuļot pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Pa daļām iejauc maskarpones sieru.
  6. Uzmanīgi pārceļ kūku no cepamā papīra uz liela šķīvja. Var celt ar visu papīru un tā malas apgriezt ar šķērēm, tad ir mazāks risks, ka kūka salūzīs. Ar karoti kūkas vidu pilda arkrēmu.
  7. Kūku rotā ar meža zemenēm vai citām ogām, pēc vēlēšanās arī ar bazilika vai piparmētru lapiņām. Var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Tev varētu arī interēsēt:

Vīnogu lapu buņģis ar jēra cepeti un oglēs cepti kabači ar piparmētru pesto

13.augustā 2019
 Piparmētru pesto: Ķirbju sēklas 150 gr. Pētersīļi 30 gr. Dilles 15 gr. Estragons 10 gr. Piparmētra 30 gr. Gatavināts siers 150 gr. Olīveļļa 150 ml. Ķiploki 10 gr. Čillī  1 gr. Sāls 2 gr. Citrons + citrona miziņa 1 gab. Kabači 600 gr. Vīnogu lapas  250 gr. Ķiploki jaunie 450 gr. Olīveļļa 50 ml. Gailenes …

Lauku vistas zupa ar ugunskurā ceptiem kartupeļiem un jāņogām

13.augustā 2019
Marināde jāņogām: Cukurs 100 gr; Baltvīna etiķis 100 gr; Ūdens 100 gr; Kanēlis 1 standziņas; Maize cepšanai 10 gab.   Sagatavošana: Vistu atkaulo, samarinē ar garšvielām, liek grilā cepties. No atlikušajiem kauliem savāra stipru buljonu. Lielos kartupeļus liek cepties ugunskurā, līdz gatavi un mīksti, saspaida ar koka spiedi, līdz veidojas viendabīga masa. Katlā liek sviestu, …

Baklažāni un zaļās pupiņas ceptas ugunskurā ar meža ogu sojas mērci

13.augustā 2019
Meža ogu sojas mērcei: Meža ogas 400 gr Lociņi 30 gr Ķiploki 20 gr Sojas mērce 165 ml Ķiršu alus 165 ml Cukurs brūnais 50 gr Etiķis baltvīna 30 ml Svaigs ingvers 20 gr Citronu sula 50 gr Baklažānu un pupiņu marinādei: Augu eļļa 110 gr Citronzāle 30 gr Garšvielas (sāls, pipari)           Ingvers 20 …

Mežonīgās melleņu klimpas

29.maijā 2019
Pagatavošana: Pagatavo klimpas. Bļodiņā ber miltus, sāli, pievieno olu, pa daļām pielej pienu, līdz izveidojas diezgan bieza, staipīga mīkla. Ja vēlas, var pievienot cukuru un vaniļas cukuru, kā arī biezpienu un/vai mannas putraimus, tad klimpām būs izdenāka un graudaināka struktūra. Pagatavo melleņu zupu. Otrā katliņā uzvāra ūdeni, pieber mellenes, balto cukuru un vāra, līdz ogas …

Brūkleņu ievārījums

29.maijā 2019
Pagatavošana: Ābolus nomizo, iztīra serdes, sagriež šķēlītēs. Katlā lej nedaudz ūdens, ieber brūklenes, daļu ābolu vai bumbieru un garšvielas. Uz lēnas uguns vāra, līdz ogas izšķīdušas, bet āboli vai bumbieri ir mīksti. Pievieno atlikušās augļu šķēlītes vai plūmes, ievārī­juma cukuru, pavāra vēl 5 minūtes, bet pieskata, lai pēdējie pievienotie augļi neizšķīstu, tad ievārījumam būs interesantāka …

Gaisīgā “Pavlova” ar meža zemenēm

29.maijā 2019
Pagatavošana: Pagatavo bezē. Ieslēdz cepeškrāsni uz 160°C temperatūru. Tīrā, sausā bļodā kuļ olu baltumus ar sāli, līdz tie ir putaini un tik stingri, ka neslīd laukā no otrādi apgriezta trauka. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, kas sajaukts ar cieti, un citronu sulu. Visu sakuļ stingrās putās. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Pannas vidū uzliek šķīvi un apvelk …
Iegādāties biļetes