Pildītas medījuma pankūkas

Ēdieni

Lai pagatavotu medījuma pankūkas, būs nepieciešams:

  1. Olas
  2. Piens
  3. “Dobeles dzirnavnieks” kviešu milti “Ekstra”
  4. Pa šķipsniņai sāls un cukura
  5. Eļļa un sviests cepšanai
  6. Medījuma gaļa
  7. Selerijas kāti
  8. Burkāns
  9. 2 sīpoli
  10. Ķiploks
  11. Lauru lapas
  12. Pētersīļi
  13. Sāls, pipari
  14. Saldais krējums
  15. Eļļa un sviests cepšanai

Pagatavošana:

  1. Liek vārīties gaļu pildījumam. Gaļai pievieno 4 daļās sagrieztu sīpolu, dažas ķiploku daiviņas, burkānus, selerijas kātu, sāli, piparus, lauru lapas, un pētersīļus. Gaļu vāra apmēram 3 stundas. Galvenais ir noputot putas, kas rodas gaļas vārīšanas sākumā, neļaujot tām ievārīties buljonā. kad gaļa gatava, atdzesē, atstājot to buljonā.
  2. Atdzesēto gaļu izņem no buljona, buljonu izkāš caurdurī tīru. Gaļu samaļ gaļas maļajamā mašīnā.
  3. Smalki sagriež sīpolu, sakapā dažas ķiploku daiviņas. Pannā ieliek sviestu, sīpolus, ķiplokus un apcep, līdz tā ir maigi brūna. gaļai pievieno nedaudz buljona, lai masa būtu mitrāka, krēmīgumam nobeigumā piejauc skābo krējumu.
  4. Pagatavo plāno pankūku mīklu un sacep pankūkas eļļā vai sviestā.
  5. Pilda masu pankūciņās un cep sakarsētā eļļā, līdz tās kļūst zeltaini brūnas no abām pusēm.

Tev varētu arī interēsēt:

Vīnogu lapu buņģis ar jēra cepeti un oglēs cepti kabači ar piparmētru pesto

13.augustā 2019
 Piparmētru pesto: Ķirbju sēklas 150 gr. Pētersīļi 30 gr. Dilles 15 gr. Estragons 10 gr. Piparmētra 30 gr. Gatavināts siers 150 gr. Olīveļļa 150 ml. Ķiploki 10 gr. Čillī  1 gr. Sāls 2 gr. Citrons + citrona miziņa 1 gab. Kabači 600 gr. Vīnogu lapas  250 gr. Ķiploki jaunie 450 gr. Olīveļļa 50 ml. Gailenes …

Lauku vistas zupa ar ugunskurā ceptiem kartupeļiem un jāņogām

13.augustā 2019
Marināde jāņogām: Cukurs 100 gr; Baltvīna etiķis 100 gr; Ūdens 100 gr; Kanēlis 1 standziņas; Maize cepšanai 10 gab.   Sagatavošana: Vistu atkaulo, samarinē ar garšvielām, liek grilā cepties. No atlikušajiem kauliem savāra stipru buljonu. Lielos kartupeļus liek cepties ugunskurā, līdz gatavi un mīksti, saspaida ar koka spiedi, līdz veidojas viendabīga masa. Katlā liek sviestu, …

Baklažāni un zaļās pupiņas ceptas ugunskurā ar meža ogu sojas mērci

13.augustā 2019
Meža ogu sojas mērcei: Meža ogas 400 gr Lociņi 30 gr Ķiploki 20 gr Sojas mērce 165 ml Ķiršu alus 165 ml Cukurs brūnais 50 gr Etiķis baltvīna 30 ml Svaigs ingvers 20 gr Citronu sula 50 gr Baklažānu un pupiņu marinādei: Augu eļļa 110 gr Citronzāle 30 gr Garšvielas (sāls, pipari)           Ingvers 20 …

Mežonīgās melleņu klimpas

29.maijā 2019
Pagatavošana: Pagatavo klimpas. Bļodiņā ber miltus, sāli, pievieno olu, pa daļām pielej pienu, līdz izveidojas diezgan bieza, staipīga mīkla. Ja vēlas, var pievienot cukuru un vaniļas cukuru, kā arī biezpienu un/vai mannas putraimus, tad klimpām būs izdenāka un graudaināka struktūra. Pagatavo melleņu zupu. Otrā katliņā uzvāra ūdeni, pieber mellenes, balto cukuru un vāra, līdz ogas …

Brūkleņu ievārījums

29.maijā 2019
Pagatavošana: Ābolus nomizo, iztīra serdes, sagriež šķēlītēs. Katlā lej nedaudz ūdens, ieber brūklenes, daļu ābolu vai bumbieru un garšvielas. Uz lēnas uguns vāra, līdz ogas izšķīdušas, bet āboli vai bumbieri ir mīksti. Pievieno atlikušās augļu šķēlītes vai plūmes, ievārī­juma cukuru, pavāra vēl 5 minūtes, bet pieskata, lai pēdējie pievienotie augļi neizšķīstu, tad ievārījumam būs interesantāka …

Gaisīgā “Pavlova” ar meža zemenēm

29.maijā 2019
Pagatavošana: Pagatavo bezē. Ieslēdz cepeškrāsni uz 160°C temperatūru. Tīrā, sausā bļodā kuļ olu baltumus ar sāli, līdz tie ir putaini un tik stingri, ka neslīd laukā no otrādi apgriezta trauka. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, kas sajaukts ar cieti, un citronu sulu. Visu sakuļ stingrās putās. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Pannas vidū uzliek šķīvi un apvelk …
Iegādāties biļetes