TIEK PAGARINĀTA PIETEIKŠANĀS KONKURSAM “DANSUKKER LABĀKĀ LAUKU TORTE”

01.jūlijā 2019

Šī gada 13. jūlijā Zaubes savvaļas kulinārais festivāls tradicionāli pulcēs labākās lauku toršu cepējas no malu malām. Konkursā “Dansukker labākā lauku torte” pieteikt savu dalību var ikviens, kas prot cept īstas lauku tortes. Vienalga vai esat profesionālis vai darāt to savam un draugu priekam. 

Konkursa “Dansukker labākā lauku torte” mērķis ir popularizēt lauku toršu cepšanas prasmes, veicināt to tālāknodošanu no paaudzes paaudzē, kā arī uzsvērt dabīgo produktu izmantošanas nozīmi toršu gatavošanā. Ņemot vērā, ka konkurss notiks “Zaubes savvaļas kulinārā festivāla” ietvaros, kā viens no galvenajiem uzsvariem un vērtēšanas kritērijiem toršu pagatavošanā ir izmantotie dabīgi produkti –  lauku olas, lauku piena produkti, sezonas dabas veltes. 

Šī gada toršu konkursa tēma ir MEŽS. Ņemot vērā konkursa iepriekšējos gados redzēto, šogad gaidāmas atkal nebijušas idejas. Pilnīga vaļa jūsu fantāzijai kā iestrādāt tortē meža ideju!

Šogad sacensību par labākās lauku tortes titulu vadīs restorāna “Jonathan Restaurant” šefpavāre un daudz balvu ieguvusī toršu meistare Ina Poliščenko. Ina stāsta, ka no konkursa sagaida katras kūkas cepējas individuālo rokrastu, drosmi garšās, krāsās un izpildijumā, kas noteikti arī viņai pašai atvērs jaunus apvāršņus. Kā arī toršu meistare sniedz padomu – paveikt visu kā ieplānots, nešaubīties par sevi un pēdējā brīdi neveikt eksperimentus, jo konkursos strādā pārbaudītas vērtības. Ina tic, ka viss būs sirsnīgi, saldi, un pēc pasākumā viņai būs jaunas domu biedrenes.

Iepriekšējo gadu pieredzes stāsti vēsta, ka dalība un uzvara sacensībā par labākās lauku tortes titulu ir ne vien gandarījumu un prieku nesoša, bet arī popularitāti veiconoša. Pērnā gada labākās lauku tortes titula ieguvēja Margarita Mazkalniņa stāsta, ka pirms konkursa cepusi tortes vien ģimenei un paziņām, un dalību konkursam pieteikusi vien pēdējā dienā, bet uzvara konkursā nesusi atpazīstamību, un nu Margaritai pat bijusi iespēja cept milzīgu torti latviešu biedrības namam. Magarita aicina arī citus pieteikties sacensībai un būt nedaudz trakiem.

Pieteikt savu dalību konkursā aicināts jebkurš, arī tie, kam toršu cepšana ir tikai aizraušanās. Ja toršu cepšana ir Tavs sirdsstāsts, tad šis ir īstais laiks ar to pacienāt visus kārumniekus, kuri šogad apmeklēs Zaubes savvaļas kulināro festivālu (un tādu būs daudz!). 

Neturi sveci zem pūra, bet spraud to uz savas vislabākās lauku tortes un, iespējams, tieši Tava torte iegūs labākās lauku tortes titulu! Pēc konkursa arī pašām būs iespēja nogaršot vienai otras cepumu un dalīties pieredzē.
Veicināšanas balvas no “Dansukker” saņems visi dalībnieki. 1. vietas ieguvēja saņems iespēju ceļot pa Baltiju kopā ar tūrisma aģentūru “Balt-Go”, 2.vietas ieguvēja dodies piedzīvojumā ar haskijiem, bet 3. vietas ieguvēja saņems dāvanu karti no viesnīcas “Annas Hotel”.

Šeit iespējams iepazīties ar KONKURSA NOLIKMU.

Piesaki savu dalību aizpildot PIETEIKUMA ANKETU vai sazinoties e-pastā:  turisms@amatasnovads.lv, mob: 28721839

Pieteikumus iespējams iesniegt līdz 2019. gada 8. jūlijam. Dalībnieku skaits konkursā ir ierobežots, tādēļ piesakies laikus!

Vairāk informācija: 

Dace Rubene

Amatas novada pašvaldība

turisms@amatasnovads.lv

Mob: 28721839

www.wildfoodfest.lv

Tev varētu arī interēsēt:

ZAUBES FESTIVĀLA RUDENS PASĀKUMA PROGRAMMA

31.augustā 2023
Zaubes savvaļas kulinārais festivāls pavisam drīz, jau 9. septembrī tiekamies Zaubes centrā pie Augšezera, lai nodoto īsteni savvaļīgi izzinošām un gardām aktivitātēm. Aicinām iepazīties ar pasākuma programmu: 11:00 – 16:00 GARŠU TIRDZIŅŠ 11:00 – 16:00 SAVVAĻAS GARŠU CEĻOJUMS ar Zaubes mednieku un makšķernieku un citu ēdinātāju sagatavotajiem gardumiem rudens noskaņās DABAS PAVĀRU MEISTARKLASES Gatavošanas meistarklases …

ŠOGAD ZAUBES SAVVAĻAS KULINĀRAIS FESTIVĀLS NOTIKS RUDENĪ

13.jūlijā 2023
Šī gada 9.septembrī notiks ikgadējais Zaubes savvaļas kulinārais festivāls. Šogad festivāls savu darbību pārcēlis no jūlija uz rudens sākumu, lai izmantotu bagātīgās rudens veltes. Rudens garšas parādīsies gan meistarklasēs, gan mājražotāju gatavotajos gardumos. Ar savām zināšanām savvaļas ēdiena gatavošanas meistarklasēs dalīsies pazīstamie pavāri – Ingmars Ladigs un Renārs Purmalis, savas prasmes demonstrēs “Īstās latvju saimnieces” …

Iepazīsti Zaubi ainaviskā izbraucienā ar velosipēdu!

08.jūlijā 2022
Zaube ir ne vien ozoliem bagāta vieta, bet arī bagāta ar savvaļas ainavām, mežiem un pļavām, ko aicinām baudīt dodties laiskā velobraucienā.

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla 2022 programma

03.jūlijā 2022
Pēc divu gadu pārtraukuma klātienē atgriežas Zaubes savvaļas kulinārais festivāls, kura tēma šogad ir “izdzīvošana dabā”. Šī gada 9. jūlijā Zaubes Augšezera un Lejasezera krasti, un Muižas parks visas dienas garumā pārtaps garšu ceļojumā, kurā ikviens visdažādākajos veidos varēs izgaršot uz izzināt savvaļu un savvaļas garšas. Šogad ieeja festivālā bez maksas!

Izsludināta pieteikšanās uz meistarklasēm!

02.jūlijā 2022
Piedzīvo neaizmirstamu ēdiena gatavošanas pieredzi ar mūsu lieliskajiem pavāriem un savvaļas kulinārijas entuziastiem!

Zaubes savvaļas kulinārais festivāls 2022

22.jūnijā 2022
Piedzīvo garšas, stāstus un iegūsti jaunus iespaidus 9.jūlijā Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā! 
Biļetes uz meistarklasēm