Kā pagatavot garšīgu biskvītu?

Ēdieni

Sastāvdaļas:

  1. 6 olas
  2. 6 ēdam karotes cukura
  3. 6 ēdam karotes miltu
  4. 4-5 ēdam karotes auksta ūdens
  5. nedaudz sviesta vai eļļa

Savu māmiņdienas svētku torti uzcepusi pagājušā gada festivāla “Dansukker” labākā lauku torte 2019” konkursa uzvarētāja Marija Krevica un labprāt dalās zināšanās, kā pagatavot garšīgu biskvītu, lai iepriecinātu gan sevi, gan citus, ikdienā un svētkos.

Ja vēlies iepriecināt kādu vai vienkārši pagatavot kaut ko garšīgu, pastāstīšu, kā cepu biskvītu, lai tas būtu mīksts. Starp biskvīta kārtām pildījumā droši var likt visu ko kāro sirds.

Nepieciešams:
● 2 bļodas- metāla un plastmasas,
● mikseris,
● ēdam karote,
● uzkarsēta cepeškrāsns līdz 180 °C,
● panna ar noņemamām malām,
● nedaudz sviesta vai eļļa,
● cepamais papīrs.

Pagatavošana:
1. Olas dalīsim, metāla bļodā liksim olas baltumus un dzeltenumus plastmasa bļodā. Olu baltumam pieliek šķipsniņu sāls un liek ledusskapī atdzesēties.
2. Olu dzeltenumam pievienojam cukuru un ūdeni, ja vēlas var arī tējkaroti vaniļas cukuru.
3. Dzeltenumu kuļ tik ilgi, kamēr tas ir putās un bļodā tas ir apmēram sešas reizes vairāk nekā pirms sāka kult.
4. Tad pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
5. Kad dzeltenums ir sakults,no ledusskapja izņem olu baltumus. Pārliecinies, lai arī miksera slotiņas ir vēsas un sausas. Baltumā nevar tikt mitrums.
6. Baltumu sakuļ tik daudz, lai, kad bļodu apgriežot otrādi, tas nelītu ārā.
7. Baltumu iecilā dzeltenumā. Nekad dzeltenumu neiecilā baltumā, jo tad mīkla saplaks un biskvīts nebūs izdevies.
8. Pannā ieklāj cepamo papīru un iesmērē pannu ar sviestu vai eļļu.
9. Pannā ielej mīklu un liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C pa vidu. Atceries, pirmās 15 minūtes never vaļā cepeškrāsns durvis, savādāk biskvīts sakritīsies. Ar koka irbuļa palīdzību pārbaudi mīklas gatavību, ja mīkla pielīp pie irbuļa, tad tā vēl nav gatava.

Lai izdodas un labi garšo!

Tev varētu arī interēsēt:

Kā pagatavot garšīgu biskvītu?

11.maijā 2020
Savu māmiņdienas svētku torti uzcepusi pagājušā gada festivāla “Dansukker” labākā lauku torte 2019” konkursa uzvarētāja Marija Krevica un labprāt dalās zināšanās, kā pagatavot garšīgu biskvītu, lai iepriecinātu gan sevi, gan citus, ikdienā un svētkos. Ja vēlies iepriecināt kādu vai vienkārši pagatavot kaut ko garšīgu, pastāstīšu, kā cepu biskvītu, lai tas būtu mīksts. Starp biskvīta kārtām …

Jauno nātrīšu pīrāgs

21.aprīlī 2020
Nu jau arvien sparīgākas kļūst jaunās nātrītes un šobrīd tās ir pašas labākās lietošanai pārtikā. Lai arī daudz nīstas un uzskatītas par briesmīgām nezālēm, nātres patiesībā ir ļoti vērtīgs augs. Senos laikos tās izmantotas pārtikas produktu ilgākai saglabāšanai un apģērbu gatavošanai, nātru virca ir lielisks mēslojums dārzam, nātres uzlabo matu veselību un tāpēc bieži tiek …

Vīnogu lapu buņģis ar jēra cepeti un oglēs cepti kabači ar piparmētru pesto

13.augustā 2019
 Piparmētru pesto: Ķirbju sēklas 150 gr. Pētersīļi 30 gr. Dilles 15 gr. Estragons 10 gr. Piparmētra 30 gr. Gatavināts siers 150 gr. Olīveļļa 150 ml. Ķiploki 10 gr. Čillī  1 gr. Sāls 2 gr. Citrons + citrona miziņa 1 gab. Kabači 600 gr. Vīnogu lapas  250 gr. Ķiploki jaunie 450 gr. Olīveļļa 50 ml. Gailenes …

Lauku vistas zupa ar ugunskurā ceptiem kartupeļiem un jāņogām

13.augustā 2019
Marināde jāņogām: Cukurs 100 gr; Baltvīna etiķis 100 gr; Ūdens 100 gr; Kanēlis 1 standziņas; Maize cepšanai 10 gab.   Sagatavošana: Vistu atkaulo, samarinē ar garšvielām, liek grilā cepties. No atlikušajiem kauliem savāra stipru buljonu. Lielos kartupeļus liek cepties ugunskurā, līdz gatavi un mīksti, saspaida ar koka spiedi, līdz veidojas viendabīga masa. Katlā liek sviestu, …

Baklažāni un zaļās pupiņas ceptas ugunskurā ar meža ogu sojas mērci

13.augustā 2019
Meža ogu sojas mērcei: Meža ogas 400 gr Lociņi 30 gr Ķiploki 20 gr Sojas mērce 165 ml Ķiršu alus 165 ml Cukurs brūnais 50 gr Etiķis baltvīna 30 ml Svaigs ingvers 20 gr Citronu sula 50 gr Baklažānu un pupiņu marinādei: Augu eļļa 110 gr Citronzāle 30 gr Garšvielas (sāls, pipari)           Ingvers 20 …

Mežonīgās melleņu klimpas

29.maijā 2019
Pagatavošana: Pagatavo klimpas. Bļodiņā ber miltus, sāli, pievieno olu, pa daļām pielej pienu, līdz izveidojas diezgan bieza, staipīga mīkla. Ja vēlas, var pievienot cukuru un vaniļas cukuru, kā arī biezpienu un/vai mannas putraimus, tad klimpām būs izdenāka un graudaināka struktūra. Pagatavo melleņu zupu. Otrā katliņā uzvāra ūdeni, pieber mellenes, balto cukuru un vāra, līdz ogas …
BIĻETES