Vīnogu lapu buņģis ar jēra cepeti un oglēs cepti kabači ar piparmētru pesto

Ēdieni

10 personām vajadzēs:

  1. Jēra šķiņķis 1,200 kg
  2. Sarkanvīns 150 ml
  3. Olīveļļa 0,075 ml
  4. Garšvielas (sāls un pipari) 20 gr
  5. Ķiploki 20 gr

 Piparmētru pesto:

Ķirbju sēklas 150 gr.

Pētersīļi 30 gr.

Dilles 15 gr.

Estragons 10 gr.

Piparmētra 30 gr.

Gatavināts siers 150 gr.

Olīveļļa 150 ml.

Ķiploki 10 gr.

Čillī  1 gr.

Sāls 2 gr.

Citrons + citrona miziņa 1 gab.

Kabači 600 gr.

Vīnogu lapas  250 gr.

Ķiploki jaunie 450 gr.

Olīveļļa 50 ml.

Gailenes 500 gr.

Sīpoli 400 gr.

Balzāmetiķis 30 ml.

Pētersīļi 20 gr.

Tomāti  600 gr.

Sagatavošana: Jēra kāju saberž ar garšvielām, liek grilā un apcep, ja nepieciešams tin foliju un cep 3 h. līdz gaļa mīksta. Marinētās vīnogu lapas atdala vienu no otras un saliek kopā pa trijām, sīpolus un ķiploku cep līdz gatavi, pievieno sasmalcinātos zaļumus. Cepto jēra cepeti sasmalcina un sajauc ar ceptajiem sīpoliem, ķiplokiem un zaļumiem, pievieno balzāmetiķi un garšvielas. Sagatavoto masu liek uz vīnogu lapām un saņem buņģa formā, apsmērē ar eļļu liek grilā cepties līdz lapas apcepušās . Tomātus sagriež uz pusēm, pievieno garšaugus un cep grilā līdz mīksti, kabačus sagriež šķēlēs un strauji apcep grilā. Karstus sajauc ar piparmētru pesto. Ceptos dārzeņus liek uz šķīvja un virsū kārto vīnogu lapu buņģi ar jēra cepeti. Dekorē ar zaļumiem.

Piparmētru pesto sagatavošana: Sasmalcina zaļumus, pievieno ķirbju sēklas, ķiplokus, olīveļļu, sieru un pārējās garšvielas līdz veidojas viendabīga pesto mērce, beigās pievieno citronu sulu un sasmalcinātu citronu miziņu. Uzglabā vēsā vietā hermētiski noslēgtā traukā.

 

Tev varētu arī interēsēt:

Kā pagatavot garšīgu biskvītu?

11.maijā 2020
Savu māmiņdienas svētku torti uzcepusi pagājušā gada festivāla “Dansukker” labākā lauku torte 2019” konkursa uzvarētāja Marija Krevica un labprāt dalās zināšanās, kā pagatavot garšīgu biskvītu, lai iepriecinātu gan sevi, gan citus, ikdienā un svētkos. Ja vēlies iepriecināt kādu vai vienkārši pagatavot kaut ko garšīgu, pastāstīšu, kā cepu biskvītu, lai tas būtu mīksts. Starp biskvīta kārtām …

Jauno nātrīšu pīrāgs

21.aprīlī 2020
Nu jau arvien sparīgākas kļūst jaunās nātrītes un šobrīd tās ir pašas labākās lietošanai pārtikā. Lai arī daudz nīstas un uzskatītas par briesmīgām nezālēm, nātres patiesībā ir ļoti vērtīgs augs. Senos laikos tās izmantotas pārtikas produktu ilgākai saglabāšanai un apģērbu gatavošanai, nātru virca ir lielisks mēslojums dārzam, nātres uzlabo matu veselību un tāpēc bieži tiek …

Vīnogu lapu buņģis ar jēra cepeti un oglēs cepti kabači ar piparmētru pesto

13.augustā 2019
 Piparmētru pesto: Ķirbju sēklas 150 gr. Pētersīļi 30 gr. Dilles 15 gr. Estragons 10 gr. Piparmētra 30 gr. Gatavināts siers 150 gr. Olīveļļa 150 ml. Ķiploki 10 gr. Čillī  1 gr. Sāls 2 gr. Citrons + citrona miziņa 1 gab. Kabači 600 gr. Vīnogu lapas  250 gr. Ķiploki jaunie 450 gr. Olīveļļa 50 ml. Gailenes …

Lauku vistas zupa ar ugunskurā ceptiem kartupeļiem un jāņogām

13.augustā 2019
Marināde jāņogām: Cukurs 100 gr; Baltvīna etiķis 100 gr; Ūdens 100 gr; Kanēlis 1 standziņas; Maize cepšanai 10 gab.   Sagatavošana: Vistu atkaulo, samarinē ar garšvielām, liek grilā cepties. No atlikušajiem kauliem savāra stipru buljonu. Lielos kartupeļus liek cepties ugunskurā, līdz gatavi un mīksti, saspaida ar koka spiedi, līdz veidojas viendabīga masa. Katlā liek sviestu, …

Baklažāni un zaļās pupiņas ceptas ugunskurā ar meža ogu sojas mērci

13.augustā 2019
Meža ogu sojas mērcei: Meža ogas 400 gr Lociņi 30 gr Ķiploki 20 gr Sojas mērce 165 ml Ķiršu alus 165 ml Cukurs brūnais 50 gr Etiķis baltvīna 30 ml Svaigs ingvers 20 gr Citronu sula 50 gr Baklažānu un pupiņu marinādei: Augu eļļa 110 gr Citronzāle 30 gr Garšvielas (sāls, pipari)           Ingvers 20 …

Mežonīgās melleņu klimpas

29.maijā 2019
Pagatavošana: Pagatavo klimpas. Bļodiņā ber miltus, sāli, pievieno olu, pa daļām pielej pienu, līdz izveidojas diezgan bieza, staipīga mīkla. Ja vēlas, var pievienot cukuru un vaniļas cukuru, kā arī biezpienu un/vai mannas putraimus, tad klimpām būs izdenāka un graudaināka struktūra. Pagatavo melleņu zupu. Otrā katliņā uzvāra ūdeni, pieber mellenes, balto cukuru un vāra, līdz ogas …
BIĻETES