Kā pagatavot garšīgu biskvītu?

11.maijā 2020

Ja vēlies iepriecināt kādu vai vienkārši pagatavot kaut ko garšīgu, pastāstīšu, kā cepu biskvītu, lai tas būtu mīksts. Starp biskvīta kārtām pildījumā droši var likt visu ko kāro sirds.

Nepieciešams:
● 2 bļodas- metāla un plastmasas,
● mikseris,
● ēdam karote,
● uzkarsēta cepeškrāsns līdz 180 °C,
● panna ar noņemamām malām,
● nedaudz sviesta vai eļļa,
● cepamais papīrs.

Sastāvdaļas:
● 6 olas,
● 6 ēdam karotes cukura,
● 6 ēdam karotes miltu,
● 4-5 ēdam karotes auksta ūdens.

Pagatavošana:
1. Olas dalīsim, metāla bļodā liksim olas baltumus un dzeltenumus plastmasa bļodā. Olu baltumam pieliek šķipsniņu sāls un liek ledusskapī atdzesēties.
2. Olu dzeltenumam pievienojam cukuru un ūdeni, ja vēlas var arī tējkaroti vaniļas cukuru.
3. Dzeltenumu kuļ tik ilgi, kamēr tas ir putās un bļodā tas ir apmēram sešas reizes vairāk nekā pirms sāka kult.
4. Tad pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
5. Kad dzeltenums ir sakults,no ledusskapja izņem olu baltumus. Pārliecinies, lai arī miksera slotiņas ir vēsas un sausas. Baltumā nevar tikt mitrums.
6. Baltumu sakuļ tik daudz, lai, kad bļodu apgriežot otrādi, tas nelītu ārā.
7. Baltumu iecilā dzeltenumā. Nekad dzeltenumu neiecilā baltumā, jo tad mīkla saplaks un biskvīts nebūs izdevies.
8. Pannā ieklāj cepamo papīru un iesmērē pannu ar sviestu vai eļļu.
9. Pannā ielej mīklu un liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C pa vidu. Atceries, pirmās 15 minūtes never vaļā cepeškrāsns durvis, savādāk biskvīts sakritīsies. Ar koka irbuļa palīdzību pārbaudi mīklas gatavību, ja mīkla pielīp pie irbuļa, tad tā vēl nav gatava.

 

Lai izdodas un labi garšo!
P.S. Nebēdājies, ja nesanāk ar pirmo reizi!
💐
Par dalību un uzvaru pagājušā gada konkursā Marija Krevica atceras: “Man, kā jaunai meitenei, tādai, kura pat nevar smalki izgreznot torti ar krēma rozēm, kā to māk daudzas, kārtīgas saimnieces, bija MILZĪGS šoks (jā milzīgs ar lielajiem burtiem).
Konkursam pieteicos, pateicoties savai kursa biedrenei, kura man atsūtīja kā konkursam var pieteikties. Lai izlemtu, staigāju divas dienas pakaļ visiem, kuri ir ēduši manas ceptās tortes un jautāju atklātus viedokļus. Ar vislielāko vecāku atbalstu, es pieteicos konkursam. Ar trīcošām rokām un asarainām acīm pildīju pieteikuma anketu un pēc anketas iesniegšanas sākās dienu atskaite līdz konkursam. Pa šīm dienām tika ievāktas avenes un pēc tam vārīta aveņu želeja, ko es darīju pirmo reizi. Sarunāju ar savu vecmāmiņu, lai manai kūkai atliek pavairāk lauku oliņas. Vecmamma ir tā, kuras dēļ man vispār interesē tortes. Kad biju mazāka vienmēr patika palīdzēt, kult olas, skaitīt miltu karotes un sēdēt virtuvē un skatīties kā tiek torte salikta kopā un izdekorēta. Ar viņu kopā es arī iemācījos kā pagatavot sviesta krēmu, kuru izmantoju savās kūkās.
Un mans tētis ir superīgs, jo viņš bija gatavs mani aizvest un mani atbalstīt visu to dienu. Un tieši viņš bija tas, kurš teica, ka man izdosies un viss būs lieliski.
Ierodoties festivālā un ieraugot tās visas tortes un tos noformējumus, es jau sev iekšēji pateicu, ka galvenais jau ir piedalīties! Tiešām visas kūkas izskatījās ļoti skaisti, žēl, ka netiku nevienu nogaršot, jo apkārt bija daudz degustētāju un garšas baudītāju, bet ticu, ka viņas visas arī garšoja tikpat labi cik izskatījās.
Gribēju pateikt, lielu, lielu paldies visiem, kuri mani atbalstīja!”💐

Tev varētu arī interēsēt:

Zaubes savvaļas kulinārais festivāls pārcelts uz 2021. gada jūliju!

09.jūlijā 2020
Ir apritējuši teju trīs mēneši kopš paziņojuma par 2020. gada Zaubes savvaļas kulinārā festivāla pārcelšanu uz 2021. gada jūliju.  Tomēr festivāla datumam tuvojoties, cilvēki sāk aktīvi interesēties vai festivāls notiks. Lēmums par festivāla pārcelšanu tika pieņemts aprīlī, kad turpinājās martā izsludinātais ārkārtas stāvoklis valstī un ikviens turpināja ievērot virkni piesardzības pasākumu, lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību.

Kā pagatavot garšīgu biskvītu?

11.maijā 2020
Savu māmiņdienas svētku torti uzcepusi pagājušā gada festivāla “Dansukker" labākā lauku torte 2019” konkursa uzvarētāja Marija Krevica un labprāt dalās zināšanās, kā pagatavot garšīgu biskvītu, lai iepriecinātu gan sevi, gan citus, ikdienā un svētkos.

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla vadītāja Eva Koljera dalās ar nātrīšu pīrāga recepti!

21.aprīlī 2020
Nu jau arvien sparīgākas kļūst jaunās nātrītes un šobrīd tās ir pašas labākās lietošanai pārtikā. Lai arī daudz nīstas un uzskatītas par briesmīgām nezālēm, nātres patiesībā ir ļoti vērtīgs augs.

FESTIVĀLS PĀRCELTS UZ 2021. GADA JŪLIJU!

14.aprīlī 2020
Ņemot vērā esošo situāciju valstī, informējam, ka Zaubes savvaļas kulinārais festivāls tiek pārcelts uz 2021. gada jūliju!

Zaubes savvaļas kulinārajam festivālam panākumi Eiropā!

27.oktobrī 2019
24. oktobrī Granādā, Spānijā norisinājās European Cultural Tourism Network (ECTN) balvu pasniegšanas ceremonija, kurā Zaubes savvaļas kulinārais festivāls ieguva 3. vietu kategorijā  “Kulinārais mantojums, pārtikas un gastronomijas tūrisms”.

Lieliskā atmosfērā, bagātīgām garšām aizvadīts Zaubes savvaļas kulinārais festivāls 2019!

19.jūlijā 2019
Šī gada 13. jūlijā pulcējāmies Zaubes ezera krastos, kas bija pārtapuši savvaļas garšu piedzīvojumā. Festivāla programma bija garšām un emocijām bagāta, liekot gavilēt garšu kārpiņām, jūtot līdzi sacensību un konkursu dalībniekiem, iesaistoties dažādās aktivitātēs brīvā dabā. Šogad festivāls pulcēja vairāk kā 5000 apmeklētājus. Kā norāda festivāla organizatore Eva Koljera: “Festivāls ir par cieņpilnu attieksmi pret …
BIĻETES