Piedzīvo garšas, stāstus un emocijas Zaubē!

20.maijā 2019

Jau ceturto gadu pēc kārtas Amatas novads aicina savvaļas garšu  baudītājus satikties Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā. Šī gada 13.jūlijā Amatas novada Zaubes pagasta Augšezera un Lejasezera krasti un Muižas parks visas dienas garumā pārtaps garšu ceļojumā, kurā ikviens varēs atrast sev tīkamāko garšu, meistarklasi, aktivitāti un piedzīvojumu.  

Festivāla apmeklētājus sagaidīs paaudžu paaudzēs mantotas, kā arī nekad agrāk nepiedzīvotas garšas. Festivāla ēdienkartē būs mednieku un makšķernieku kluba “Zaube” meža un ezera veltes, lekcijas, alus meistaru “KUPLA” piedāvājums, gaļas un mērcīšu gatavošana, kā arī veģetārā virtuve. Meža atmosfērā aicinās iejusties “Dabas ugunskura meistarklase” ar pazīstamo pavāru Ingmāru Ladigu. Savu īpašo garšu piedāvās arī vegānā kafejnīca “Gardā pupa” – būs augu kokteiļi un interesantas uzkodas.  

Jau par tradīciju kļuvušo sacensību par labākās lauku tortes titulu vadīs Amatciema Jonathan Restaurant šefpavāre un daudz balvu iguvusī toršu meistare Ina Poliščenko.

Savukārt kartupeļu mizošanas, rīvēšanas sacīkstēm, kurās piedalīties var ikviens, šogad piepulcēsies arī cīņa par gardāko brūkleņu ievārījumu (pietaupiet burciņu savējā!).

Par festivāla noskaņu rūpēsies blūza/folka grupa “Rahu The Fool.

Visas dienas garumā noritēs starptautisks pavāru konkurss. Konkursa žūrijā būs tādi sabiedrībā pazīstami šefpavāri kā Ingmārs Ladigs un Dzintars Kristovskis no Zaubes pagasta “Annas Hotel”  restorāna “Kannas”.

Neizpaliekošs būs arī Garšu tirgus un vietējo ražojumu stendi, bet iepriekš nebijis jaunums būs speciāli festivālam izveidots alus. Savukārt, Latvijas dabas muzejs pārsteigs ar aktivitātēm un pat mini sēņu izstādi, bet “Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centrs” pie makšķerēm pulcēs gan lielus, gan mazus.

Dienas izskaņā smelsimies gudrības un pieredzi mūsu īpašo viesu lekcijās, kā arī Roberto Meloni aicinās uz pavāršovu “La Dolce Vita”, ko no TV ekrāniem pārnesīs uz savvaļas skatuvi. Dienas noslēgumā, sekojot labākajām tradīcijām, balle līdz pirmajiem rīta gaiļiem kopā ar grupu “Stradivari”.

Biļetes tirdzniecībā no 15. maija www.bilesuserviss.lv.

Vairāk informācijas www.wildfoodfest.lv

Uz satikšanos savvaļas garšās!

Sīkāka informācija:

Indra Paseka

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla koordinatore

e-pasts: indra.paseka@gmail.com

tālr.: +371 28339843

Tev varētu arī interēsēt:

Zaubes savvaļas kulinārais festivāls pārcelts uz 2021. gada jūliju!

09.jūlijā 2020
Ir apritējuši teju trīs mēneši kopš paziņojuma par 2020. gada Zaubes savvaļas kulinārā festivāla pārcelšanu uz 2021. gada jūliju.  Tomēr festivāla datumam tuvojoties, cilvēki sāk aktīvi interesēties vai festivāls notiks. Lēmums par festivāla pārcelšanu tika pieņemts aprīlī, kad turpinājās martā izsludinātais ārkārtas stāvoklis valstī un ikviens turpināja ievērot virkni piesardzības pasākumu, lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību.

Kā pagatavot garšīgu biskvītu?

11.maijā 2020
Savu māmiņdienas svētku torti uzcepusi pagājušā gada festivāla “Dansukker" labākā lauku torte 2019” konkursa uzvarētāja Marija Krevica un labprāt dalās zināšanās, kā pagatavot garšīgu biskvītu, lai iepriecinātu gan sevi, gan citus, ikdienā un svētkos.

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla vadītāja Eva Koljera dalās ar nātrīšu pīrāga recepti!

21.aprīlī 2020
Nu jau arvien sparīgākas kļūst jaunās nātrītes un šobrīd tās ir pašas labākās lietošanai pārtikā. Lai arī daudz nīstas un uzskatītas par briesmīgām nezālēm, nātres patiesībā ir ļoti vērtīgs augs.

FESTIVĀLS PĀRCELTS UZ 2021. GADA JŪLIJU!

14.aprīlī 2020
Ņemot vērā esošo situāciju valstī, informējam, ka Zaubes savvaļas kulinārais festivāls tiek pārcelts uz 2021. gada jūliju!

Zaubes savvaļas kulinārajam festivālam panākumi Eiropā!

27.oktobrī 2019
24. oktobrī Granādā, Spānijā norisinājās European Cultural Tourism Network (ECTN) balvu pasniegšanas ceremonija, kurā Zaubes savvaļas kulinārais festivāls ieguva 3. vietu kategorijā  “Kulinārais mantojums, pārtikas un gastronomijas tūrisms”.

Lieliskā atmosfērā, bagātīgām garšām aizvadīts Zaubes savvaļas kulinārais festivāls 2019!

19.jūlijā 2019
Šī gada 13. jūlijā pulcējāmies Zaubes ezera krastos, kas bija pārtapuši savvaļas garšu piedzīvojumā. Festivāla programma bija garšām un emocijām bagāta, liekot gavilēt garšu kārpiņām, jūtot līdzi sacensību un konkursu dalībniekiem, iesaistoties dažādās aktivitātēs brīvā dabā. Šogad festivāls pulcēja vairāk kā 5000 apmeklētājus. Kā norāda festivāla organizatore Eva Koljera: “Festivāls ir par cieņpilnu attieksmi pret …
BIĻETES