Tiešsaistes gatavošanas meistarklase kopā ar Mednieku un makšķernieku klubu “Zaube”

01.jūlijā 2021

8. jūlijā plkst. 19:00 sākam Zaubes savvaļas kulinārā festivāla garšu piedzīvojumu!

Tiekamies Zaubes savvaļas kulinārā festivāla pirmajā tiešsaistes gatavošanas meistarklasē kopā ar Mednieku un makšķernieku klubu “Zaube”.
Norises laiks: 19:00 – 20:00 (pieslēgšanās no plkst. 18:45)

Norises vieta: Tiešsaistē Zaubes savvaļas kulinārā festivāla FB kontā un Cēsu rajona lauku partnerības FB kontā un ZOOM platformā.

Pasākumu vadīs: Mednieku un makšķernieku kluba “Zaube” pārstāvji: Rasa Zeimula, Mārtiņš Legzdiņš, Raitis Legzdiņš.

Gatavošanas meistarklases ietvaros MMK “Zaube” pārstāvji demonstrēs, kā pagatavot divus pamatēdienus, kuru galvenā sastāvdaļa ir medījums. Mednieks Raitis Legzdiņš stāstīs un rādīs, kā pagatavojams stirnu buka šašliks, kāda tam ir vispiemērotākā marināde, lai tas izdotos sulīgs. Savukārt Rasa Zeimula, ierādīs, kā Kazanā uz dzīvās uguns pagatavot meža cūkas sautējamu ar vasaras dārzeņiem. Nodarbības pēdējās 15 minūtes tiks atvēlētas domu apmaiņai starp dalībniekiem un pasniedzēju. Iepriekš reģistrētie dalībnieki varēs uzdot sev interesējošus jautājumus.

Piereģistrējies līdz 07.07. cesis@partneriba.lv un saņem ZOOM linku vai skaties Facebook Live Zaubes savvaļas kulinārā festivāla FB kontā.

Organizē: “Cēsu rajona lauku partnerība” sadarbībā ar Amatas novada pašvaldību.

 

Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” projekts Nr.18-00-A019.333-000022 “Savvaļas brīnumi – Wild Wonders”

Tev varētu arī interēsēt:

Noskaties otro un trešo meistaklasi ierakstā

30.jūlijā 2021
Ir pieejami ieraksti no otrās un trešās tiešsaistes gatavošanas meistarklases.

Tiešsaistes gatavošanas meistarklase kopā ar Ritvaru Tomu Loginu

19.jūlijā 2021
22. jūlijā tiekamies trešajā tiešsaistes meistarklasē kopā LR5 raidījuma "Piecas garšas" vatītāju Ritvaru Tomu Loginu.

Pirmās tiešsaistes gatavošanas meistarklases ieraksts.

12.jūlijā 2021
Ir pieejams ieraksts no pirmās tiešsaistes gatavošanas meistarklases 08.07., kuru vadīja Mednieku un makšķernieku klubs “Zaube”!

Tiešsaistes gatavošanas meistarklase kopā ar šefpavāru Ingmāru Ladigu

09.jūlijā 2021
15. jūlijā tiekamies otrajā tiešsaistes gatavošanas meistarklasē kopā ar Re'chef šefpavāru Ingmāru Ladigu.

Tiešsaistes nodarbība “Savvaļas augu virtuve”

08.jūlijā 2021
Savvaļas augu eksperte un "Dabas studijas" izveidotāja Dr. paed. Vaira Kārkliņa stāstīs un rādīs, kā ikdienas uzturu bagātināt ar savvaļas augiem. Daudzus augus dārzā mēs uzskatām par nezālēm, bet nezinām, ka tie ir pat vērtīgāki nekā kultūraugi. Kādas ir šo nezāļu labās īpašības un kā no tām pagatavot garšīgas un veselīgas maltītes, par to būs stāsts nodarbībā.

Četru nodarbību cikls tiešsaistē – ZOOM platformā “Jaunrade savvaļas produktu gatavošanā”

06.jūlijā 2021
Pirmā nodarbība – “Savvaļas augu virtuve”   13.07.2021. Norises laiks:              pieslēgšanās no plkst. 18.45                                         19:00 – 21:00 Norises vieta:             Tiešsaistē ZOOM platformā, Cēsu rajona lauku partnerības FB kontā Pasākumu vada:         Vaira Kārkliņa, savvaļas augu eksperte, “Dabas studijas” vadītāja Organizē:                    Biedrība „Cēsu rajona lauku partnerība”   Nodarbības ietvaros  dalībniekiem tiks sniegtas praktiskas …