Tiešsaistes gatavošanas meistarklase kopā ar Mednieku un makšķernieku klubu “Zaube”

01.jūlijā 2021

8. jūlijā plkst. 19:00 sākam Zaubes savvaļas kulinārā festivāla garšu piedzīvojumu!

Tiekamies Zaubes savvaļas kulinārā festivāla pirmajā tiešsaistes gatavošanas meistarklasē kopā ar Mednieku un makšķernieku klubu “Zaube”.
Norises laiks: 19:00 – 20:00 (pieslēgšanās no plkst. 18:45)

Norises vieta: Tiešsaistē Zaubes savvaļas kulinārā festivāla FB kontā un Cēsu rajona lauku partnerības FB kontā un ZOOM platformā.

Pasākumu vadīs: Mednieku un makšķernieku kluba “Zaube” pārstāvji: Rasa Zeimula, Mārtiņš Legzdiņš, Raitis Legzdiņš.

Gatavošanas meistarklases ietvaros MMK “Zaube” pārstāvji demonstrēs, kā pagatavot divus pamatēdienus, kuru galvenā sastāvdaļa ir medījums. Mednieks Raitis Legzdiņš stāstīs un rādīs, kā pagatavojams stirnu buka šašliks, kāda tam ir vispiemērotākā marināde, lai tas izdotos sulīgs. Savukārt Rasa Zeimula, ierādīs, kā Kazanā uz dzīvās uguns pagatavot meža cūkas sautējamu ar vasaras dārzeņiem. Nodarbības pēdējās 15 minūtes tiks atvēlētas domu apmaiņai starp dalībniekiem un pasniedzēju. Iepriekš reģistrētie dalībnieki varēs uzdot sev interesējošus jautājumus.

Piereģistrējies līdz 07.07. cesis@partneriba.lv un saņem ZOOM linku vai skaties Facebook Live Zaubes savvaļas kulinārā festivāla FB kontā.

Organizē: “Cēsu rajona lauku partnerība” sadarbībā ar Amatas novada pašvaldību.

 

Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” projekts Nr.18-00-A019.333-000022 “Savvaļas brīnumi – Wild Wonders”

Tev varētu arī interēsēt:

Iepazīsti Zaubi ainaviskā izbraucienā ar velosipēdu!

08.jūlijā 2022
Zaube ir ne vien ozoliem bagāta vieta, bet arī bagāta ar savvaļas ainavām, mežiem un pļavām, ko aicinām baudīt dodties laiskā velobraucienā.

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla 2022 programma

03.jūlijā 2022
Pēc divu gadu pārtraukuma klātienē atgriežas Zaubes savvaļas kulinārais festivāls, kura tēma šogad ir “izdzīvošana dabā”. Šī gada 9. jūlijā Zaubes Augšezera un Lejasezera krasti, un Muižas parks visas dienas garumā pārtaps garšu ceļojumā, kurā ikviens visdažādākajos veidos varēs izgaršot uz izzināt savvaļu un savvaļas garšas. Šogad ieeja festivālā bez maksas!

Izsludināta pieteikšanās uz meistarklasēm!

02.jūlijā 2022
Piedzīvo neaizmirstamu ēdiena gatavošanas pieredzi ar mūsu lieliskajiem pavāriem un savvaļas kulinārijas entuziastiem!

Zaubes savvaļas kulinārais festivāls 2022

22.jūnijā 2022
Piedzīvo garšas, stāstus un iegūsti jaunus iespaidus 9.jūlijā Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā! 

Klajā nākusi “Zaubes savvaļas receptes 2021” grāmatiņa

11.novembrī 2021
Grāmatiņā apkopotas 15 savvaļas receptes. Grāmata pieejamā gan latviešu, gan angļu valodā.

NODARBĪBU CIKLS – “Jaunrade savvaļas produktu gatavošanā” nodarbības

26.oktobrī 2021
Nodarbībs vada Vaira Kārkliņa, savvaļas augu eksperte, “Dabas studijas ”Skara”” vadītāja. Visas nodarbības pieejamas YouTube!
Biļetes uz meistarklasēm