Zaubes savvaļas kulinārā festivāla vadītāja Eva Koljera dalās ar nātrīšu pīrāga recepti!

21.aprīlī 2020

Nu jau arvien sparīgākas kļūst jaunās nātrītes un šobrīd tās ir pašas labākās lietošanai pārtikā. Lai arī daudz nīstas un uzskatītas par briesmīgām nezālēm, nātres patiesībā ir ļoti vērtīgs augs. Senos laikos tās izmantotas pārtikas produktu ilgākai saglabāšanai un apģērbu gatavošanai, nātru virca ir lielisks mēslojums dārzam, nātres uzlabo matu veselību un tāpēc bieži tiek pievienotas matu produktiem, nātru tējas un uzlējumi plaši pielietoti tautas medicīnā, bet kulinārijā tām ir ļoti plašs pielietojums daudzās pasaules valstīs. Nātres lielā mērā var lietot tieši tāpat kā spinātus – pīrāgos, salātos, maizēs, mērcēs, zupās un citur.

Lai pagatavotu nātrīšu pīrāgu būs nepieciešams:
Pamatnei:
250 g miltu,
½ tējk sāls,
125 g sviests,
1 ola,
nedaudz smalki sakapāts rozmarīns.
Pīrāga masai:
4 saujas nātru lapas (notīrītas no kātiņiem),
nedaudz spināti (ja gadās mājās),
400 g rikotas,
1 tējk. sējas idra sēklas,
1 ķiploka daiva,
1 mazs sīpols.

Vispirms sagatavo pamatni: visas sastāvdaļas saberž ar rokām kopā. Izklāj ar eļļu ieziestā formā. Cep cepeškrāsnī apmēram 5 minūtes līdz sāk nedaudz krāsoties dzeltena. Ņem ārā no cepeškrāsns.

Uz ieeļļotas pannas apcep ķiploku ar sīpolu, kad kļūst nedaudz caurspīdīgi pievieno sagrieztas nātres un spinātus. Nātres var mazgāt un griezt ar cimdiem, lai nesadzeltos.

Kad masa apcepusies, to sajauc ar rikotu, pievieno sāli, piparus, sējas idru un pierīvē nedaudz muskata riekstu. Masu pilda formā, pie cepšanās beigām uzrīvēt pa virsu sieru.

Cep kamēr virsa sāk viegli apbrūnināties,  apmēram 20. minūtes 180 C (atkarīgs no krāsns).

Šis pīrāgs ir laba aukstā uzkoda. 

Ar recepti dalās Eva Koljera, Zaubes savvaļas kulinārā festivāla vadītāja.

Tev varētu arī interēsēt:

Zaubes savvaļas kulinārais festivāls pārcelts uz 2021. gada jūliju!

09.jūlijā 2020
Ir apritējuši teju trīs mēneši kopš paziņojuma par 2020. gada Zaubes savvaļas kulinārā festivāla pārcelšanu uz 2021. gada jūliju.  Tomēr festivāla datumam tuvojoties, cilvēki sāk aktīvi interesēties vai festivāls notiks. Lēmums par festivāla pārcelšanu tika pieņemts aprīlī, kad turpinājās martā izsludinātais ārkārtas stāvoklis valstī un ikviens turpināja ievērot virkni piesardzības pasākumu, lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību.

Kā pagatavot garšīgu biskvītu?

11.maijā 2020
Savu māmiņdienas svētku torti uzcepusi pagājušā gada festivāla “Dansukker" labākā lauku torte 2019” konkursa uzvarētāja Marija Krevica un labprāt dalās zināšanās, kā pagatavot garšīgu biskvītu, lai iepriecinātu gan sevi, gan citus, ikdienā un svētkos.

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla vadītāja Eva Koljera dalās ar nātrīšu pīrāga recepti!

21.aprīlī 2020
Nu jau arvien sparīgākas kļūst jaunās nātrītes un šobrīd tās ir pašas labākās lietošanai pārtikā. Lai arī daudz nīstas un uzskatītas par briesmīgām nezālēm, nātres patiesībā ir ļoti vērtīgs augs.

FESTIVĀLS PĀRCELTS UZ 2021. GADA JŪLIJU!

14.aprīlī 2020
Ņemot vērā esošo situāciju valstī, informējam, ka Zaubes savvaļas kulinārais festivāls tiek pārcelts uz 2021. gada jūliju!

Zaubes savvaļas kulinārajam festivālam panākumi Eiropā!

27.oktobrī 2019
24. oktobrī Granādā, Spānijā norisinājās European Cultural Tourism Network (ECTN) balvu pasniegšanas ceremonija, kurā Zaubes savvaļas kulinārais festivāls ieguva 3. vietu kategorijā  “Kulinārais mantojums, pārtikas un gastronomijas tūrisms”.

Lieliskā atmosfērā, bagātīgām garšām aizvadīts Zaubes savvaļas kulinārais festivāls 2019!

19.jūlijā 2019
Šī gada 13. jūlijā pulcējāmies Zaubes ezera krastos, kas bija pārtapuši savvaļas garšu piedzīvojumā. Festivāla programma bija garšām un emocijām bagāta, liekot gavilēt garšu kārpiņām, jūtot līdzi sacensību un konkursu dalībniekiem, iesaistoties dažādās aktivitātēs brīvā dabā. Šogad festivāls pulcēja vairāk kā 5000 apmeklētājus. Kā norāda festivāla organizatore Eva Koljera: “Festivāls ir par cieņpilnu attieksmi pret …
BIĻETES