TIEK PAGARINĀTA PIETEIKŠANĀS KONKURSAM “DANSUKKER LABĀKĀ LAUKU TORTE”

01.jūlijā 2019

Šī gada 13. jūlijā Zaubes savvaļas kulinārais festivāls tradicionāli pulcēs labākās lauku toršu cepējas no malu malām. Konkursā “Dansukker labākā lauku torte” pieteikt savu dalību var ikviens, kas prot cept īstas lauku tortes. Vienalga vai esat profesionālis vai darāt to savam un draugu priekam. 

Konkursa “Dansukker labākā lauku torte” mērķis ir popularizēt lauku toršu cepšanas prasmes, veicināt to tālāknodošanu no paaudzes paaudzē, kā arī uzsvērt dabīgo produktu izmantošanas nozīmi toršu gatavošanā. Ņemot vērā, ka konkurss notiks “Zaubes savvaļas kulinārā festivāla” ietvaros, kā viens no galvenajiem uzsvariem un vērtēšanas kritērijiem toršu pagatavošanā ir izmantotie dabīgi produkti –  lauku olas, lauku piena produkti, sezonas dabas veltes. 

Šī gada toršu konkursa tēma ir MEŽS. Ņemot vērā konkursa iepriekšējos gados redzēto, šogad gaidāmas atkal nebijušas idejas. Pilnīga vaļa jūsu fantāzijai kā iestrādāt tortē meža ideju!

Šogad sacensību par labākās lauku tortes titulu vadīs restorāna “Jonathan Restaurant” šefpavāre un daudz balvu ieguvusī toršu meistare Ina Poliščenko. Ina stāsta, ka no konkursa sagaida katras kūkas cepējas individuālo rokrastu, drosmi garšās, krāsās un izpildijumā, kas noteikti arī viņai pašai atvērs jaunus apvāršņus. Kā arī toršu meistare sniedz padomu – paveikt visu kā ieplānots, nešaubīties par sevi un pēdējā brīdi neveikt eksperimentus, jo konkursos strādā pārbaudītas vērtības. Ina tic, ka viss būs sirsnīgi, saldi, un pēc pasākumā viņai būs jaunas domu biedrenes.

Iepriekšējo gadu pieredzes stāsti vēsta, ka dalība un uzvara sacensībā par labākās lauku tortes titulu ir ne vien gandarījumu un prieku nesoša, bet arī popularitāti veiconoša. Pērnā gada labākās lauku tortes titula ieguvēja Margarita Mazkalniņa stāsta, ka pirms konkursa cepusi tortes vien ģimenei un paziņām, un dalību konkursam pieteikusi vien pēdējā dienā, bet uzvara konkursā nesusi atpazīstamību, un nu Margaritai pat bijusi iespēja cept milzīgu torti latviešu biedrības namam. Magarita aicina arī citus pieteikties sacensībai un būt nedaudz trakiem.

Pieteikt savu dalību konkursā aicināts jebkurš, arī tie, kam toršu cepšana ir tikai aizraušanās. Ja toršu cepšana ir Tavs sirdsstāsts, tad šis ir īstais laiks ar to pacienāt visus kārumniekus, kuri šogad apmeklēs Zaubes savvaļas kulināro festivālu (un tādu būs daudz!). 

Neturi sveci zem pūra, bet spraud to uz savas vislabākās lauku tortes un, iespējams, tieši Tava torte iegūs labākās lauku tortes titulu! Pēc konkursa arī pašām būs iespēja nogaršot vienai otras cepumu un dalīties pieredzē.
Veicināšanas balvas no “Dansukker” saņems visi dalībnieki. 1. vietas ieguvēja saņems iespēju ceļot pa Baltiju kopā ar tūrisma aģentūru “Balt-Go”, 2.vietas ieguvēja dodies piedzīvojumā ar haskijiem, bet 3. vietas ieguvēja saņems dāvanu karti no viesnīcas “Annas Hotel”.

Šeit iespējams iepazīties ar KONKURSA NOLIKMU.

Piesaki savu dalību aizpildot PIETEIKUMA ANKETU vai sazinoties e-pastā:  turisms@amatasnovads.lv, mob: 28721839

Pieteikumus iespējams iesniegt līdz 2019. gada 8. jūlijam. Dalībnieku skaits konkursā ir ierobežots, tādēļ piesakies laikus!

Vairāk informācija: 

Dace Rubene

Amatas novada pašvaldība

turisms@amatasnovads.lv

Mob: 28721839

www.wildfoodfest.lv

Tev varētu arī interēsēt:

Kā pagatavot garšīgu biskvītu?

11.maijā 2020
Savu māmiņdienas svētku torti uzcepusi pagājušā gada festivāla “Dansukker" labākā lauku torte 2019” konkursa uzvarētāja Marija Krevica un labprāt dalās zināšanās, kā pagatavot garšīgu biskvītu, lai iepriecinātu gan sevi, gan citus, ikdienā un svētkos.

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla vadītāja Eva Koljera dalās ar nātrīšu pīrāga recepti!

21.aprīlī 2020
Nu jau arvien sparīgākas kļūst jaunās nātrītes un šobrīd tās ir pašas labākās lietošanai pārtikā. Lai arī daudz nīstas un uzskatītas par briesmīgām nezālēm, nātres patiesībā ir ļoti vērtīgs augs.

FESTIVĀLS PĀRCELTS UZ 2021. GADA JŪLIJU!

14.aprīlī 2020
Ņemot vērā esošo situāciju valstī, informējam, ka Zaubes savvaļas kulinārais festivāls tiek pārcelts uz 2021. gada jūliju!

Zaubes savvaļas kulinārajam festivālam panākumi Eiropā!

27.oktobrī 2019
24. oktobrī Granādā, Spānijā norisinājās European Cultural Tourism Network (ECTN) balvu pasniegšanas ceremonija, kurā Zaubes savvaļas kulinārais festivāls ieguva 3. vietu kategorijā  “Kulinārais mantojums, pārtikas un gastronomijas tūrisms”.

Lieliskā atmosfērā, bagātīgām garšām aizvadīts Zaubes savvaļas kulinārais festivāls 2019!

19.jūlijā 2019
Šī gada 13. jūlijā pulcējāmies Zaubes ezera krastos, kas bija pārtapuši savvaļas garšu piedzīvojumā. Festivāla programma bija garšām un emocijām bagāta, liekot gavilēt garšu kārpiņām, jūtot līdzi sacensību un konkursu dalībniekiem, iesaistoties dažādās aktivitātēs brīvā dabā. Šogad festivāls pulcēja vairāk kā 5000 apmeklētājus. Kā norāda festivāla organizatore Eva Koljera: “Festivāls ir par cieņpilnu attieksmi pret …

Noslēgusies pieteikšanās konkursam “Dansukker Labākā lauku torte 2019”

03.jūlijā 2019
Pateicamies par ļoti lielo interesi konkursā “Dansukker Labākā lauku torte 2019” un informējam, ka pieteikšanās noslēgusies, jo ir sasniegts maksimālais dalībnieku skaits. Paldies visiem, kuri pieteikušies. Par pasākuma niansēm ar katru dalībnieku sazināsimies personīgi. Uz tikšanos pasākumā!
BIĻETES