Jaunākais

Izzinoša pastaiga dabā “Atklāj savvaļas augus”

05.jūlijā 2021
Zaubes savvaļas kulinārā festivāla 2021 ietvaros 06.07.2021. norisināsies izzinošs seminārs - pastaiga dabā Zaubes pļavās, izzinot augus, iepazīstot to pielietojumu. Semināru vadīs zinošs augu gids un eksperts  - Evita Lūkina.

Tiešsaistes gatavošanas meistarklase kopā ar Mednieku un makšķernieku klubu “Zaube”

01.jūlijā 2021
Tiekamies Zaubes savvaļas kulinārā festivāla pirmajā tiešsaistes gatavošanas meistarklasē kopā ar Mednieku un makšķernieku klubu “Zaube”.

Eksperimentē ar savvaļas garšām, izzini un atklāj Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā 2021! Šogad tiekamies tiešsaistē!

21.jūnijā 2021
Eksperimentē ar savvaļas garšām, izzini un atklāj Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā 2021! Šogad tiekamies tiešsaistē! 2021. gada Zaubes savvaļa kulinārajā festivālā dosimies savvaļas garšu piedzīvojumā septiņās tiešsaistes meistarklasēs kopā ar Ingmāru Ladigu, Tomu Loginu un citiem savas nozares profesionāļiem. Bezmaksas meistarklases notiks tiešsaistē no jūlija līdz novembrim.

Viesos pie savvaļas augu zinātājiem Saldus pusē

10.jūlijā 2020
8. un 9. jūlijā  “Cēsu rajona lauku partnerības” reģiona pārstāvji 20 cilvēku sastāvā viesojās Saldū pie starptautiskā  projekta Nr.18-00-A019.333-000022 “Savvaļas brīnumi – Wild Wonders” sadarbības partneriem “Saldus rajona attīstības biedrības”, lai kopīgi piedalītos projekta aktivitātes “Bioekonomika savvaļas augu un dabas līdzekļu izmantošanā veselības un dzīves kvalitātes uzlabošanā” pasākumos.

Zaubes savvaļas kulinārais festivāls pārcelts uz 2021. gada jūliju!

09.jūlijā 2020
Ir apritējuši teju trīs mēneši kopš paziņojuma par 2020. gada Zaubes savvaļas kulinārā festivāla pārcelšanu uz 2021. gada jūliju.  Tomēr festivāla datumam tuvojoties, cilvēki sāk aktīvi interesēties vai festivāls notiks. Lēmums par festivāla pārcelšanu tika pieņemts aprīlī, kad turpinājās martā izsludinātais ārkārtas stāvoklis valstī un ikviens turpināja ievērot virkni piesardzības pasākumu, lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību.

Kā pagatavot garšīgu biskvītu?

11.maijā 2020
Savu māmiņdienas svētku torti uzcepusi pagājušā gada festivāla “Dansukker" labākā lauku torte 2019” konkursa uzvarētāja Marija Krevica un labprāt dalās zināšanās, kā pagatavot garšīgu biskvītu, lai iepriecinātu gan sevi, gan citus, ikdienā un svētkos.

Zaubes savvaļas kulinārā festivāla vadītāja Eva Koljera dalās ar nātrīšu pīrāga recepti!

21.aprīlī 2020
Nu jau arvien sparīgākas kļūst jaunās nātrītes un šobrīd tās ir pašas labākās lietošanai pārtikā. Lai arī daudz nīstas un uzskatītas par briesmīgām nezālēm, nātres patiesībā ir ļoti vērtīgs augs.

FESTIVĀLS PĀRCELTS UZ 2021. GADA JŪLIJU!

14.aprīlī 2020
Ņemot vērā esošo situāciju valstī, informējam, ka Zaubes savvaļas kulinārais festivāls tiek pārcelts uz 2021. gada jūliju!

Zaubes savvaļas kulinārajam festivālam panākumi Eiropā!

27.oktobrī 2019
24. oktobrī Granādā, Spānijā norisinājās European Cultural Tourism Network (ECTN) balvu pasniegšanas ceremonija, kurā Zaubes savvaļas kulinārais festivāls ieguva 3. vietu kategorijā  “Kulinārais mantojums, pārtikas un gastronomijas tūrisms”.